YTG Carrièrebus

De YTG Carrièrebus helpt studenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Zo bieden wij o.a. advies over masteropleidingen en begeleiden wij studenten bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Heb jij behoefte aan een persoonlijk carrièreadvies of heb jij een specifieke vraag? Dan kan de YTG Carrièrebus jou gratis én onafhankelijk helpen bij het opstellen/ checken van je CV, het schrijven van een sollicitatiebrief, de voorbereiding op je sollicitatie, het vinden van een geschikte stage, baan of traineeship én de werkgever die bij jou past! Daarnaast adviseert de YTG Carrièrebus o.a. nog over doorstudeermogelijkheden en over hoe je jezelf het beste kunt profileren op de arbeidsmarkt.

Cv-check op maat

De YTG Carrièrebus biedt je de mogelijkheid om jouw cv gratis en volledig op maat te laten checken. Daarbij nemen wij jouw wensen als uitgangspunt en geven we praktische tips om jouw cv nóg effectiever te maken. Het primaire doel van het cv is namelijk om jouw curriculum goed uit de verf te laten komen zodat het jou helpt om aan tafel te komen bij de werkgever waar jij graag aan de slag gaat!

Workshops / trainingen

Wil je goed voorbereid zijn op een sollicitatiegesprek? Of wil je weten hoe je jezelf goed kan profileren op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan voor één of meerdere van onze workshops. De workshops van de YTG Carrièrebus bieden praktische handvatten die je helpen de regie in eigen handen te nemen.

1. Workshop Non-verbale Communicatie

Deze workshop maakt je bewust van het belang en betekenis van non-verbale communicatie.

2. Workshop Personal Branding

In deze workshop leer je hoe je jezelf zo goed mogelijk online kunt presenteren en profileren.

Carrièregesprek

De YTG Carrièrebus helpt jou graag bij het oriënteren op en het betreden van de arbeidsmarkt. Onze werkwijze daarbij is jou als student of starter van een persoonlijke advies te voorzien over jouw carrièremogelijkheden. Tijdens een individueel een-op-een-gesprek bieden onze ervaren professionals advies op maat en kijken ze samen met jou welke carrièremogelijkheden het beste bij jou passen.

Meer informatie

Naast een persoonlijk advies kunnen wij jou tevens voorzien van informatie over werkgevers, bijbanen, stages, startersfuncties en traineeships. Je kunt ons natuurlijk ook bezoeken op carrièregerichte evenementen waar wij aanwezig zijn! Bekijk ons evenementenoverzicht wanneer de YTG Carrièrebus bij jou in de buurt is.

Coaching

Tijdens onze bezoeken aan de talrijke carrière-evenementen en bedrijvendagen de afgelopen jaren kregen onze professionals steeds vaker de vraag van studenten of het ook mogelijk is om hen te coachen en te begeleiden tijdens hun oriëntatiefase en ook in de periode daarna. Elke fase roept namelijk vaak weer nieuwe vragen op, carrièretechnisch, maar ook zakelijk en vaak ook persoonlijk. Studenten gaven daarbij aan het prettig te vinden om dan gebruik te kunnen maken van een onafhankelijk advies van een ervaren coach.

YTG Carrièrebus biedt een persoonlijk coachingstraject aan hoogopgeleide studenten, starters en young professionals. Dit coachingstraject helpt om beter en efficiënter te functioneren, zowel tijdens jouw oriëntatie- en/ of sollicitatiefase als in werk- dan wel privésituaties.

Wil je meer weten over hoe het YTG coachingstraject eruit ziet en wat onze professionals voor jou persoonlijk kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.